Психично болен мъж държи в страх цяло село. Въпреки че е доказано невменяем, опасен и вече е убил човек, сега той  буквално е оставен да се оправя сам в живота. Както и да посяга на живота на околните.
 
Мъжът се казва Златко. Често го виждат да разговаря с въображаеми събеседници. 
 
Хората в село Масларево се страхуват да минат дори край къщата му, защото вече е посягал и на най-близките си. 

Местните разказват пред Нова телевизия, че през 1998 година е убил жена си пред очите на двегодишния си син. 
 
Обявен е за невменяем, поставена му е диагноза параноидна шизофрения, няколко години прекарва по болници. Един ден се оказва достатъчно стабилен, за да го изпишат. Гледа го негов братовчед, който обаче е на преклонна възраст, за да следи пие ли си Златко лекарствата.
 
"Не мога да му бъда попечител, един път защото съм възрастен и втори път, той ме заплашва, че ще ме убие”, разказва Григор Златинов. 

"Не пие никакви лекарства, с изключение когато е в болница, като се завърне, една седмица е добре и след това, понеже не ги пие, абсолютно всичко отначало започва”, допълва той. 
 
Поводи да бъде прибиран в болница, той дава често. През 2015 година счупил главата на съседката с дървена бухалка. След нападението е последвал кратък престой в болницата. 

"Като се върна, ще ви убия всичките!", заканил се той.

На 18 февруари отново е отведен с линейка и полиция, но същия ден се е прибрал сам вкъщи. Казал е, че може да се оправя сам и се е прибрал с такси. 

Златко чака ред за настаняване в дом за психично болни. Такива в страната има само шест. От два вече е получил отказ.