С мача днес в Русе между „Дунав“ и „Нефтохимик“ /Бургас/ ще бъде даден дългоочакваният от феновете старт на първенството в „Б“ група. 24 часа преди двубоя на Градския стадион „Утро“ разговаря със старши треньора на русенския тим Веселин Великов.
- Веско, готов ли е отборът да защити първото си място?
- Работихме добре и сериозно. Няма да бъде никак лесно, защото с този мач влизаме в тежка серия. По правило първият двубой е най-труден. Обикновено нататък е по-лесно. Нашата задача е само една - да сме достатъчно мотивирани и да се преборим за победата. 
- Какъв съперник в сравнение с есенния сезон е отборът на „Нефтохимик“?
- Доста неудобен! През зимата бургазлии се подсилиха с 10 нови футболисти. Става дума все за играчи със сериозен опит в „А“ и „Б“ група. Лично познавам някои от тях. Само Илия Димитров е по-млад, но той пък е юноша на „Левски“. Надявам се, че бургазлии не са изгладили все още връзките в отделните звена с толкова много нови хора. Ние обаче, особено когато сме лидери в първенството, не бива да се притесняваме от нито един съперник. Сигурен съм, че момчетата ще дадат всичко от себе си за първите 3 точки през пролетта. 
- Кои от тях ще останат извън състава?
- Само Янислав Иванов. Всички други ще са на линия. 
- Колко важен е този мач?
- Много важен! Затова и се надявам силно, че ще играем пред многобройна наша публика. Имаше мачове през есента, в които, спокойно мога да кажа с ръка на сърцето, феновете ни вдигнаха и ни помогнаха да стигнем до победата. Не сме забравили тази помощ. Нека да ни помогнат и сега, за да стигнем заедно до победата.