Цяло село се грижи и спасява от явна смърт бедстващ мъж без ходила. 58-годишният Марин Димитров – Минката живее в дом, наподобяващ коптор. Преди много време е трябвало да бъде настанен в социално заведение.
Мъжът е от свищовското село Българско Сливово и по рождение страда от детски паралич и умственото му развитие е на 7-годишен, пише "Труд".

Напоследък състоянието му се е влошило рязко. Заради потресаваща бедност недъгавият човек е получил тежко измръзване. Налага се медиците да режат периодично части от краката му, тъй като има гангрена.

Състрадателните му съселяни сега непрекъснато му носят дърва и храна, но това не е решение и Минката трябва да отиде в социално заведение. Със съдействие на кмета на Свищов Станислав Благов недъгавият човек е бил в хоспис за периода от 15 до 22 февруари 2011 година, имал е и социален патронаж, но това вече е минало.

Марин Димитров е картотекиран за постъпване в социален дом от 2011 година, има и становище на ТЕЛК, но досега въпросът му не се решава, а пенсията му е само 100 лева на месец.

Съселяните на страдащия мъж са писали и на омбудсмана Константин Пенчев, но не са получили съдействие. Според социални работници от Свищов проблемът е в липсата на свободни места в малкото социални домове.