Решението на Общинския съвет във Ветово, с което на кметовете на Ветово, на Сеново и на Писанец бяха определени минималните предвидени за постовете им заплати, бе отменено вчера от Административния съд в Русе. 
В края на ноември миналата година ветовските съветници от ДПС и ГЕРБ в съюз решиха кметът на общината - спечелилият като независим Георги Георгиев, да се разписва срещу 730 лева, Инна Георгиева, победила в Сеново с бюлетината на БСП, да взема 390 лева, а колежката й в Писанец Виолета Неделчева от местна коалиция „Бъдеще за всички“ - едва 380 лева. В същото време на кметовете на Глоджево и Смирненски Илхан Абтиходжев и Салих Салиев щедро бяха гласувани по 1650 лева, а на управника на Кривня Реджеб Аков - 1400 лева.
Отмененото вчера решение за орязването на трите кметски заплати беше възприето като отмъщение за изборните загуби във Ветово, Сеново и Писанец. Засегнатите се обърнаха към съда, а решението бе обжалвано и от областния управител Стефко Бурджиев. Дали тази белязана с дълбока провинциалност сага вече е приключила е рано да се каже, защото вчерашното решение на магистратите подлежи на обжалване в двуседмичен срок.