59-годишен инвалид запалил обитавания от него първи етаж в триетажна къща на ул.“Сакар планина“ 43 в кв.“Родина“ в сряда следобед. След подадения сигнал за пожара в 15.13 часа на тел.112 на място били изпратени екипи на Втора пожарна служба, Второ РПУ и линейка. 
Полицаите отцепили района, а огнеборци влезли в къщата, извадили на ръце обгазения инвалид и големи бутилки с пропан-бутан, след което започнали да гасят пламъците. Близо три часа продължила борбата с огъня на площ от 160 квадратни метра, но в крайна сметка пламъците били овладени и горните два етажа на къщата, както и домовете на съседите били спасени. 
Обгазеният мъж е откаран в болницата, но състоянието му е добро и днес ще бъде изписан.
С бързата си работа пожарникарите са предотвратили голяма трагедия, защото съседната къща и блокът до нея са газифицирани. 
Извършеният оглед на местопроизшествието от дежурна оперативна група на МВР установил, че пожарът е предизвикан умишлено, като стаите са залети с бензин, след което е драсната клечката. По случая срещу 59-годишния мъж е образувано досъдебно производство за умишлен палеж, което се наказва със затвор.
Вчера дъщерята на подпалвача на собствения си имот отказа коментар, но обясни, че тя, сестра й и майка им живеят отделно. Единственото обяснение на действията на баща й според нея е в честата му злоупотреба с алкохол.
Преди около месец съседът минаваше покрай офиса с две патерици. Като ме видя, се спря и каза, че нищо друго не му оставало, освен да запали къщата и да изгори в нея, разказа пред „Утро“ касиерката в близкия офис на кабелния оператор „Делта“ Донка Ангелова. В сряда следобед тя видяла от дома на инвалида да излиза дим и веднага се обадила в полицията.
Тъкмо се прибрах от работа и усетих мирис на изгоряло. Веднага излязох навън и след малко дойдоха пожарникарите. Живея на квартира под този човек и нямам вземане-даване с него, допълни наемател, който обитава бечова стая в къщата.