Българският шофьор е получил инсулт на гръцка територия. Той се транспортира към болница в Сандански.

Шофьорът е открит едва на 5 км навътре след КПП Промахон, блокиран от протестиращите гръцки фермери вече 40 ден. Пострадалият не може да говори и не може да движи едната си ръка, все симптоми говорещи за получен инсулт.

Към 6.15 часа тази сутрин беше получен сигнал на 112, че 57-годишният шофьор е открит от негов колега в безпомощно състояние в кабината на товарния камион.

Линейка от ЦСМП-Петрич навлиза на 3 км в гръцка територия, но не открива син автомобил Волво тип гондола, превозващ зърно за България. Линейката се връща на КПП Кулата и предава сигнал на дежурещата на КПП-то линейка на ЦСМП-Сандански. Същата открива нуждаещия се от спешна помощ български шофьор на 5 км преди българската граница. Същият в момента се транспортира в МБАЛ-Сандански.

От 40 дни на Кулата всекидневно има километрични опашки от ТИР-ове, чието влизане в Гърция е блокирано от стачката на гръцките фермери. От днес има вече разпореждане на гръцката прокуратура, че струпаните над 500 трактора на Промахон трябва да се махнат, тъй като блокирането на гранични пунктове се счита за престъпление.