Собствениците на имоти в Гърция тази година ще трябва да плащат рекордни" данъци за притежаваните от тях недвижимости, алармират местните вестници. Притежателите на имоти са под тревога, правителството също е притеснено, тъй като данъците ще ударят тавана, пише в. "Етнос".

Ежедневникът подчертава, че през 2014 г. пет и половина милиона гърци ще трябва да платят за данъци по 715 евро. Налозите са скочили седем пъти от началото на кризата през 2009 г. досега, уточнява в. "Имерисия".

През 2009 г. тези данъци са били 105 евро.

Междувременно фермерските протести срещу данъчната политика на гръцкото правителство се разрастват. Производители вчера излязоха на шествие в Солун пред сградата на министерството за (гръцка) Македония и Тракия. За следобед бяха насрочени събрания на фермерски сдружения с депутати от всички партии, за да обсъдят възможности да бъде спряна погрешната според тях данъчна политика на правителството. Стопаните от района на Пела пък се готвят за общофермерски митинг в Атина в сряда, а същия ден ще предприемат и символични блокади.