20-годишният Николай Г., който е задържан в ареста от края на юни, се сдоби с официални обвинения за блудство с 3 деца. Според прокуратурата той е мърсувал с грубости и заплахи с две момчета - на 11 и 12 години и с момиче на 10 години. Грозните действия  започнали още през пролетта на 2014 година и са продължили до неговото залавяне.
Педофилът, трите му жертви и техните родители били не само комшии, но и роднини. Всичко започнало на 11 март 2014 година на погребението на майката на младежа, на което присъствали и две от децата. По негово предложение тримата влезли в изоставена сграда, където с насилие и заплахи ги заставил да вършат блудствени действия с него. Децата се страхували от големия батко, тъй като се движел в среда от криминално проявени, затова изпълнявали перверзните му команди. След тази дата до 18 юни 2015 година Николай продължил да тормози и издевателствал над момчето, удрял го, заплашвал го, че ще го пребие и ще продаде органите му. 
Последно Николай видял на игрището две от децата, повикал ги при себе си и им предложил да отидат до дома му, за да играят карти. Там отново ги заставил насила да вършат блудствени дейстия и едва след като се удовлетворил им разрешил да напуснат дома му. Тогава децата решили, че вече няма да мълчат за тормоза и споделили на родителите и близките си за перверзното поведение на своя батко.
Според близките и защитата на Николай обаче жалбите срещу него са плод на вражда между ромските родове, която се кореняла в етническите им традиции. Ако бъде признат за виновен, младият мъж може да получи от 5 до 20 години затвор.