Педофил с психични отклонения бе осъден от Окръжния съд на три години и половина затвор при строг режим за блудство с малолетно момиченце.
На 2 септември миналата година 8-годишно дете било на вечеря с родителите си в ресторант „Останкино“. На съседна маса седял и 45-годишният И.С. Когато момиченцето отишло в тоалетната, перверзникът го последвал с невинен вид и това не усъмнило никого. В тоалетната чичкото се преобразил - намерил кабинката с детето и започнал брутално да го опипва. След това се изнизал от заведението.
Момиченцето се върнало на масата и разказало на родителите си какво е преживяло. Бащата разпитал персонала и разбрал как се казва перверзникът, след което подал сигнал във Второ районно. И.С. е задържан и предаден на прокуратурата. 
По време на досъдебното производство е назначена психиатрична експертиза, която показала, че обвиняемият има психични отклонения, но е вменяем и може да носи наказателна отговорност, каза председателят на Окръжна прокуратура Георги Георгиев, който е наблюдаващ случая прокурор.
И.С. вече два пъти е лежал в затвора за блудство с малолетни, като за последно е освободен през 2017 година. Сегашната му присъда е 3,5 години затвор, но не е окончателна и може да се обжалва.