Разрешаването на проблема с мигрантския поток беше основа тема на разговора на министър-председателя Бойко Борисов с унгарския му колега Виктор Орбан. Двамата проведоха двустранна среща в Брюксел в рамките на провеждащото се заседание на Европейския съвет. Премиерът Борисов подчерта, че без съвместните усилия на всички държави в ЕС няма да се намери общо и устойчиво решение на проблема. Той аргументира българската позиция за затваряне на външните граници на ЕС като възможен вариант.

Министър-председателят обърна внимание и на факта, че на фона на толерантността, която страната ни демонстрира спрямо Гърция относно мигрантската криза, вече месец продължава блокадата на границата ни от гръцки фермери и информира унгарския си колега за приетата днес единодушно декларация от Народното събрание.

Като продължение на разговора от края на януари, когато Виктор Орбан беше на посещение в София, двамата премиери отново изразиха задоволство от отличните двустранни отношения между България и Унгария. Те се съгласиха, че конструктивният диалог на високо политическо ниво е от полза за развитието на икономическото сътрудничество, както и по други въпроси от взаимен интерес.