Съд в Индия изпрати призовка на хиндуистки бог заради незаконно присвояване на правителствена земя, след като храм в негова чест е бил построен край път в Източна Индия. Снимки в местни медии показват призовката, адресирана до бог Хануман, залепена на негова статуя в храма в щата Бихар. Хануман е бог маймуна, който е почитан от хиндуистката вяра заради своята смелост и сила.

Призовката беше издадена, след като департаментът по обществена дейност заведе дело срещу храма заради присвояване на път", заяви анонимен представител на съда от област Рохтас. Департаментът е поискал от местните магистрати да премахнат храма, тъй като той пречи на трафика, но местните хиндуистки групи са се противопоставили на мярката. Според държавен служител от Рохтас призовката по погрешка е била адресирана до Хануман и скоро ще бъде поправена.

"Призовката трябваше да бъде до управата на храма, а не до божеството", каза Хашим Кхан, заместник-комисар по развитието на Рохтас.

Присвояването на публична земя в Индия е разпространено, в това число и от религиозни групи, които строят храмове, светилища и други места за поклонение на пешеходни улици, пътища и свободни пространства.