Често гледаме какво има в чинията, но не и в чашата ни. Но всъщност напитките са също толкова важни, колкото и храната в процеса на отслабване. Има хора, които постоянно са на диета, но така и не успяват да постигнат мечтаното тяло. Причината вероятно се корени и във факта, че бъркат с питиетата.

Експерти по хранене и диетолози съветват да се насочите към следните напитки, ако искате да се вталите или да поддържате едно здравословно тегло:

Вода

Не само, че пиенето на много вода помага за овладяване на апетита, но и тя е жизненоважна в процесите на разграждане на мазнините, тъй като помага отделянето и изхвърлянето им чрез отделителната система. Водата е важна и за правилното функциониране на тялото и за тонуса ви.

Зеленчукова супа

Тя повишава метаболизма. Правете си я у дома, а не залагайте на готовите бульони, които са пълни със сол и консерванти.
 

Зелен чай

Помага да регулирате глюкозата, повишава имунитета, метаболизма, горенето на калориите и е антиоксидант. Пийте по 2 чаши на ден и ще се предпазите от различни вируси и болести.

Зеленчуков сок

Има същите ползи като зеленчуковата супа, само дето се консумира най-вече студен. Може да го пиете всеки сезон в зависимост от зеленчуците на сезона, само внимавайте със солта.

Кафе

Кофеинът повишава метаболизма и помага за разграждането на мазнините. На практика благодарение на тази съставка, горите повече калории, дори когато не правите нищо.

Важно е да пиете кафето на пълен стомах и да не прекалявате с количеството, защото в противен случай може да получите обратен ефект.

Нискомаслено мляко

Нискомасленото мляко е богато на протеини, витамин Д и калций, които поддържат костите здрави и силни. Основната причина, заради която си струва да го консумирате, е че получавате дневната си доза от полезни съставки и витамини без да добавяте допълнителни калории.