Индийската компания Ringing Bells е започнала масовото производство на смартфон с цена 500 рупии или малко над 7 американски долара. Точните технически характеристики на смартфона Freedom 251 не се съобщават, но PhoneRadar публикува някои основни параметри. Предполага се, че смартфонът ще бъде оборудван с 2,4-инчов дисплей с резолюция 240х176 пиксела, ще има основна камера с резолюция 0,3 мегапиксела и акумулаторна батерия с капацитет 1450 mAh, пише kaldata.com.

Freedom 251 поддържа Bluetooth 4.0, не поддържа 3G мобилните връзки и разполага с microUSB порт. Предвидена е възможност за разширяване на постоянната памет чрез слот за microSD карти с максимален обем до 8 GB. Налични са два слота за SIM-карти.

Gizchina допълва, че средната цена на най-евтините индийски и китайски смартфони е около 10 американски долара и новият комуникатор явно ще бъде най-евтиният смартфон в света. Презентацията на това мобилно устройство е насрочена за 17-ти февруари тази година и тогава се очаква да разберем подробните технически характеристики на смартфона Freedom 251. На мероприятието ще присъстват членове на правителството на Индия.

Целта на компанията Ringing Bells е създаването на смарт-устройство, достъпно за всеки жител на Индия и утвърждаване на вътрешния пазар.