Престижна класация на „Файненшъл Таймс“ за най-обещаващи инвестиционни дестинации в Европа отреди на Русе челни места сред европейските градове и региони на бъдещето в категорията „Ефективност на разходите“. България присъства с 6 града и 6 области в три от подкласациите на изданието, като Русе заема предпоследната девета позиция за малки европейски градове на бъдещето и почетното четвърто място за европейски регион на бъдещето.
София пък се нарежда на четвърто място в топ 10 на големите европейски градове на бъдещето. Отличени сред малките европейски градове са също Плевен, Бургас и Пловдив, като в класацията след Русе остава единствено Варна на последното десето място. При престижната подредба за европейски региони на бъдещето преди Русе са единствено Бургас и Пловдив, а след това идва ред на Стара Загора, Варна и София.  
Класацията за най-обещаващи дестинации за чуждестранни инвестиции в Европа за 2016 и 2017 г. се изготвя на всеки две години и обхваща общо 294 града и 148 региона. В тазгодишното издание Лондон е обявен за европейски град на бъдещето, а Северен Рейн-Вестфалия (Германия) за най-обещаващ регион на бъдещето. Церемонията по награждаването ще е във френския курорт Ница.