Супер небостъргачи, подводни градове и 3D-принтирани домове - всичко това ще бъде реалност до 100 години, според научен доклад за живота на бъдещето.

Докладът „SmartThings Future Living”, изготвен от фирмата на „Самсунг” - “SmartThings” е създаден от група учени и футуролози, според които след век хората ще бъдат в състояние да живеят в „подземни небостъргачи”, които ще слизат 25 етажа под земната повърхност.

Академичните среди, които включват архитекти и урбанисти, както и преподаватели от Университета на Уестминстър, предполагат, че ще бъдат създадени "градове - балони", в които хората ще могат да живеят и под вода.

Те също така вярват, че личните безпилотни самолети ще станат неизменен вид транспорт. Д-р Маги Адерин-Покок, който е съавтор на доклада, заяви, че днес животът ни е почти неразпознаем в сравнение с преди век. Интернет направи революция в начина, по който общуваме и се научи да контролира живота ни”.

Само преди 10 години технологии като "SmartThings" бяха немислими. През следващия век ще бъдем свидетели на по-нататъшни сеизмични промени в начина ни на живот.

Докладът също така предполага, че не само мебелите ще бъдат 3D-принтирани, а и малки копия на цели къщи и структури, които ще започнат да се отпечатват. Отпечатването на 3D храна, което е възможно и сега, също ще стане по-умно. Ще бъде възможно да изтегляте ястията на любимите си готвачи, да ги принтиране и да ги изядете само за минути.

Колонизирането на Луната, а след това и на Марс също ще се случат, а пътнически полети в космоса ще са обичайно явление. Ще бъдат проектирани и стени от LED екрани, които ще могат да се променят в зависимост от настроението ви, без да се налага да пребоядисвате.