Ирландец твърди, че извънземни с конусовидни глави са го отвлекли, докато той се е прибирал от местната кръчма, и са го информирали, че светът ще свърши след 850 години. Тогава „астероид с големината на Мюнстер (провинция в Ирландия) ще се сблъска със Земята”.Джери Батълс, пенсиониран дърводелец от Лимерик, твърди още, че създанията са имали „красиви и огромни очи” и са общували с него чрез телепатия. 

По време на срещата, за която той си спомнил, едва след като палтото му било намерено на покрива на местна болница, инопланетяните му казали „да използва силата”. 

61-годишният мъж споделил пред The Limerick Post, че случката е станала на 26 декември 2001 година. Тогава спуснала се от небето светлина го транспортирала на космическия кораб на пришълците. „Не мога да се сетя колко голямо беше извънземното, дали имаше ръце и крака. Само си спомням, че имаше голяма конусовидна глава и много големи и красиви очи”, разказва Джери. Той описва очите на извънземното като големи черни огледала.

Космическото същество също му обяснило, докато го транспортирало до Северния полюс, че е избрало именно него, защото той не се е страхувал като останалите. „Извънземното ми каза, че те са с четири милиона години по-напред от нас, и че ни наблюдават от едно хилядолетие”, сподели още отвлеченият от пришълците дърводелец.