Старши треньорът на „Хасково“ Елена Станкова наруга здраво съдии и съперници след загубата на отбора си с 82:84 като гост на „Монтана“. След този мач монтанки се изравниха на върха с хасковлийки, но заради по-добрите си допълнителни показатели поведоха колоната в „А“ група. 
Според Станкова причината за загубата били домакинският фактор, много грубата игра на домакините и помощта на реферите. Реферът Мирослав Томов не пропускал случай да маркира по принцип техническо нарушение на „Хасково“, а колегата му Милен Цветков бил абониран за домакинските мачове на „Монтана“. Моник Рийд пък атакувала коша на поразия с безобразни крачки, но нямало кой да види издънките й. 
Станкова вкарва в играта и статистика от мача на „Хасково“ с „Дунав 8806“. Тогава часовникът й показал, че русенските баскетболистки изкарали цели 13 минути без фаул срещу тях. Защо така, пита тя.  
За нея нямало никакво съмнение - благодарение на лобито, осигурено от Константин Папазов, отборът на „Монтана“ щял да играе два финала - за купата и в първенството. 
Станкова хвърля камъни в заключение срещу старши треньорите на „Монтана“ и „Дунав 8806“ Стефан Михайлов и Георги Божков. Преди началото на шампионата тя предложила вариант на програма, при който голямата пауза в първенството ще бъде избегната. 
„Те /Михайлов и Божков/ скочиха върху мене и ги оставих да подредят календара“, казва Станкова.
В другия мач от междинния кръг „Берое“ загуби в Стара Загора срещу „Нефтохимик“ с 80:81.