„Анита Тейлане ни заби нож в гърба!“, казва пред вестник „Хасковска Марица“ старши треньорът на „Хасково“ Елена Станкова. Нататък тя се жалва, че латвийската баскетболистка, видите ли, не предупредила по-отрано за намерението си да напусне отбора в навечерието на полуфиналните плейофи срещу „Дунав 8806“ в Русе. А латвийката си тръгна, защото не дочакала две окъснели заплати. Такъв поне бе нейният аргумент. 
„Ако знаехме месец преди това, че ще си ходи, щяхме да отработим друг тип тренировки“, казва дословно Станкова. 
Последните новини от Хасково говорят, че Станкова наистина умува как да изненада русенския отбор в продължението на серията. Вероятно тя ще нареди тима си така, че повечето му атаки да минават и да завършват със заслони и стрелби от фланговете. Така „Хасково“ ще изнесе тактически огъня встрани, за да пести физически сили в неравностойната вече без Тейлане борба под кошовете.  
Дунав 8806“ разби хасковлийки с 82:57 и 93:69 в първите два мача от полуфиналната серия и е на само още един успех от участие във финала.
Междувременно ръководството на Националната лига определи съдийските бригади за мачове 3 и 4 в Хасково. Първият от двубоите на 15 април е поверен на триото Владимир Цеков, Борислав Пелтеков,    Славчо Нучев /комисар Петър Цачев/. Втората среща на следващия ден ще бъде ръководена от Мартин Хорозов, Красимир Стойнов и Младен Субашиев /комисар Желчо Генов/.