Мачовете между „Дунав 8806“ и „Хасково“ през миналата година минаха през много перипетии - с амбициите на младия южняшки тим, с безредиците по трибуните по време на мача в южния град, с двуострите персонално двубои, с темперамента на треньорката на хасковлийки Елена Станкова. Часове преди мача днес „Утро“ разговаря с наставничката на гостенките.

- Г-жо Станкова, какво очаквате от гостуването в Русе?
- Ще играем срещу много силен отбор. Надявам се, че ще се държим добре.
- Разбрахме, че в подготовка за срещата сте изиграли два контролни мача в Турция срещу „Одрин“.
- Не, беше само един. Турският отбор трябваше да ни върне визитата, но не съумя да се справи навреме с визите.
- Вашето име беше замесено преди няколко дни в изявление, в което казвате, че съдиите ще „отрежат“ отбора ви на мача в Русе след първите 5 минути. Какъв е вашият коментар?
- Аз вече излязох с опровержение и няма какво да се повтарям. Журналистът от „Хасковска Марица“ беше достатъчно коректен, за да се извини и да обясни, че не съм цитирана точно.
- Какъв е вашият анализ на хода на първенството?
- Виждам, че почти всички отбори имат затруднения от финансов характер. В това число влиза и „Нефтохимик“. „Берое“ пък направо се мъчи. Нашият бюджет също е намален в сравнение с миналата година. Въпреки тези затруднения това първенство е по-силно от предишното. Смятам, че принос за това израстване имат и чужденките. Много се говори и пише по този въпрос, но аз съм на мнение, че не бива да има ограничения на броя състезателки извън България. Да вземем факта, че много българки излизат в чужбина. Така и поставих въпроса пред Лигата - ако федерацията гарантира, че може да спре тяхното масово излизане, тогава да говорим и да разискваме за ограничителна мярка с чужденките.
- Кои са вашите фаворити за първите места в Лигата?
- „Дунав 8806“ и „Монтана“ са отборите, които се открояват над другите. Нашият тим е доста подмладен, но ще се бори за възможно по-предна позиция. Вече сме и без Катя Кордова.
- Така ли? Какво става с нея?
- Освободихме я!
- По каква причина?
- Вижте, решението не беше мое, а на клубното ръководство. Аз доведох Катя в „Хасково“, защото й вярвах, неслучайно й дадох и капитанската лента. Ръководството на клуба обаче прецени, че тя не се представя на очакваното ниво. Това е.
- Как ще се развие мачът днес?
- Ще е хубаво да се държим равностойно колкото се може по-дълго време. Дано зрителите да станат свидетели на хубав мач.