Още днес валежите у нас ще спрат и времето през почивните дни ще бъде слънчево. Това каза пред „Фокус“ синоптикът от Националния институт по метеорология и хидрология към Българската академия на науките Анастасия Кирилова.
„Захлаждането, започнало вчера, ще бъде краткотрайно и следващата седмица ще се радваме на високи температури“, заяви синоптикът.
„През почивните дни ще бъде предимно слънчево. В неделя даже ще духа южен вятър и ще започне повишение на дневните температури. В понеделник ще има висока облачност, ще бъде и малко по-топло. Във вторник облачността ще се увеличава, ще се вплътнява, а вятърът от югозапад ще се усили. Температурите ще се повишат чувствително. На отделни места тогава е възможно да има слаби превалявания от дъжд. В сряда времето вече ще е облачно, до вечерта на места в западните райони ще превали дъжд, ще бъде ветровито, особено в Източна България, вятърът ще е южен и температурите отново ще са високи. В четвъртък на много места от Запад на Изток ще превали слаб дъжд, а впоследствие облачността ще се разкъса и временно ще намалее“, каза още синоптикът от НИМХ.
Анастасия Кирилова допълни, че се очаква застудяване през втората половина на десетдневието на месеца, когато на места в Северна България отново ще има снеговалежи. В края на февруари се очакват валежи както от дъжд така и от сняг, каза още Анастасия Кирилова.