Общо 12 пострадали при катастрофата в Македония преминаха през Спешното на "Пирогов", от които 6 докараха линейки на Спешна помощ.
От всички прегледани и изследвани 6 останаха за лечение в болницата още снощи. Тази сутрин един от пострадалите, които снощи отказаха хоспитализация се върна и така оставащите за лечение вече са 7, съобщиха от "Пирогов".
Най-сериозно е състоянието на 60-годишна жена, която е настанена в неврохирургията на „Пирогов” с фрактури на две ребра и на два прешлена – гръден и лумбален (поясен). И на нея, както и на останалите пострадали им бяха направени подробни прегледи и изследвания. На нея още снощи и бяха направени и високоспециализирани изследвания. Днес лекарите ще направят още изследвания, за да доуточнят лечението й. Всичките пациенти са без непосредствена опасност за живота към момента.
БГНЕС припомня, че български автобус се преобърна край Крива Паланка в Македония. Автобусът се е преобърнал на магистралата между Крива Паланка и Ранковце в Македония.
Причините за катастрофата, станала в близост до село Опила, са неизвестни.
Съобщено бе, че 47-годишният шофьор с инициали Л.И. е изгубил контрол над автобуса и се е преобърнал, след което се е ударил в дърво. По време на инцидента в него са пътували 43 пътници, повечето учители.