Родителите да могат да отлагат задължителните ваксини на децата си, настояват евромайките от "България без цензура".
"Ние познаваме децата си по-добре от педиатрите и при съмнение, че нещо не е наред трябва да имаме опция да отложим във времето инжекциите", обясни Даниела Колева от социалната платформа на партията. Тя уточни обаче, че искането не е за отмяна на задължителния режим на ваксините.
Дани Колева бе гост заедно със зам. председателя на "България без цензура" Ангел Славчев в предаването на Любо Дилов "Пуснете водата" по TV7. Двамата обсъждаха преминаването на Росен Петров в партията. Гостите и водещият се обединиха около тезата, че всеки журналист може да вземе позиция и да премине в политиката, но трябва да напусне професията си.
"И аз като Росен бях водещ на ТВ предаване, но напуснах студиото в момента, когато реших да стана политик", обясни Ангел Славчев. Той и Колева са категорични, че журналистиката трябва да бъде безпристрастна и това налага действащи политици да останат в бранша.
Гостите обаче поставиха журналистите сред най-подходящите за политика. "Ние сме хора, които години наред сме обикаляли из страната, срещали сме се с хора и сме чукали на вратите на институциите. Убедихме се, че тези врати са заключени. Затова политиката е начин те да бъдат отворени", обясни Дани Колева.
Славчев пък подкрепи Любо Дилов в твърдението, че голяма част от гилдията се е капсулирала в столицата, ври в собствения си сос и не вижда по-далече от жълтите павета. На 20 км след табелата за София нещата се променят драстично, отсече Ангел.
Славчев защити правото на хората да протестират като демократичен начин да изразят мнението си. Според него в настоящия момент има много поводи за протести към бедността, статуквото и грешките на правителството. Какво ляво има в това да наложиш на хората плосък данък, нещо което и Костов не си е позволил да направи. Сега същите тези социалисти искат референдум за премахването му, очерта парадоксите в политиката Славчев.