Младши инспектор Минчо Иванов Минчев - водач на специален автомобил в противопожарната служба във Ветово, е победителят в областния кръг на националния конкурс Пожарникар на годината 2015. Огнеборецът е награден с писмена похвала от директора на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Русе комисар Димитър Павлов.
Минчо Минчев участвува в мисии за действия след наводнения. През 2014 година е помагал в мисиите в пострадалата Мизия и в залетите сръбски градове Парачин, Ягодина и Свилянац. За проявени професионализъм и съобразителност той е награден от главния секретар на МВР. Освен това през 2014 г. е награден и от министъра на вътрешните работи, заедно с други трима пожарникари от Ветово за спасяване на петима пострадали от развалините на къща при взрива на ул. „Черно море“ в града. 
През миналата година е участвал в международно учение в руманския град Арад с колеги от Австрия, Чехия, Унгария, Румъния и България. От него българският екип се върна с отлични оценки от наблюдатели на ЕС.
Служител на общинската администрация във Ветово също е отличен с индивидуална награда „Пожарникар на годината“. Главният специалист по отбранително-мобилизационна подготовка и защита на населението при бедствия и аварии Кезбан Мустафова Алиева е получила приза за конкретен и съществен принос за осигуряване на пожарната безопасност и защитата на населението.