Искрено съжалявам, че така грозно се бях заблудил, ама за това съм си виновен само аз. Това казва в профила си във Фейсбук Нидал Алгафари.

Алгафари цитира френски специалист в сферата на пиара Г. Лерой, който смята, че пиарът е "комплекс от координирани действия за въздействие върху общественото мнение, насочени към това да се изменят в полза на организацията нагласите и поведението на хората". Алгафари подчертава, че започва с този цитат, за да обясни "на тези, които не са запознати, каква е същността на пиара, поне според хора разбиращи от занаята".

"Вероятно разбирането ми за пиар, пък и не само моето, видно от цитата по-горе, не включва да стоя мирно, да викам до полуда "Осанна" и когато пресъхнат устните на някой по дискусиите да изтичам бързо за вода! Искрено съжалявам, че така грозно се бях заблудил, ама за това съм си виновен само аз", заявява Алгафари и посочва 5 негови грешки.

"Първа грешка, имах кауза, която се оказа, че за даден момент е приемлива за някой, а после се оказа, че няма нужда от хора с каузи. Втора грешка, въобразих си, че съм част от колектив, а се оказа, че съм техническо лице по обслужването! Трета грешка, когато някой те предаде един път, втори път, трети път, а аз продължавам да падам в същата дупка не е само грешка, а пълно слабоумие! Четвърта грешка, не съобразих, че в монархия трябва да си поданик, а не мислител! Пета грешка, да се хвърляш на амбразурата и да даваш всичко от себе си с плам, да залагаш името и реномето си само защото си от експертното обслужване си е наистина... вселенска глупост! Днес, заради мой много близък приятел, отидох на националното съвещание на АБВ! Изслушах всички мъдри изказвания и разбрах, че даже на ниво на експертното обслужване не бих могъл да дам очакваното от мен!", казва Алгафари.

"Ще очаквам предложения за това, което мога да правя, без да търся кауза или политика. Просто ще си върша работата за която мисля, че имам някаква квалификация, опит и знания!", заявява още Нидал Алгафари.