Треньор в клуба на ЦСКА по джудо и самбо е блудствал с непълнолетни състезателки, едната от които е изявен национал по бойни изкуства. Гаврите са ставали по време на спортни лагери и в треньорския кабинет до залата по джудо в комплекс „Червено знаме“, пише „Телеграф“.

Момичетата отивали в стаята на треньора за масажи след травми, където наставникът им пускал порно и ги опипвал. Скандалът ескалирал в средата на декември 2015 г., когато бесен родител нахлул пред пълна с около 40 състезатели зала и се нахвърлил да бие 65-годишния треньор Симеон Ц.

„Веднага се разпоредих достъпът на треньора до залата да бъде прекратен и уведомих за случая Министерството на младежта и спорта, Българската федерация по джудо и клуба по самбо и джудо на ЦСКА“, разкри пред изданието Васил Вутев, треньор на Държавното спортно училище „Ген. Вл. Стойчев“, където са учили момичетата, които са се оплакали.

Версията на наставника е, че е натоварвал прекалено много талантливите състезателки, които не издържали заради крехката възраст и са искали да се отърват от него. В същото време треньорът твърди, че родител на едно от момичетата искал заедно с по-млади треньори да вземат залата на клуба, в която били инвестирани 100 000 лева.

Според близки на спортистките това е защитни реакция за нещата, извършени от треньора.

„Извращенията му вече са описани с пълни подробности, кога, къде и какво се е случвало, жалбите са подадени в полиция и прокуратура“, обясняват от обкръжението на спортистките.

До момента 3-4 непълнолетни твърдят, че са станали жертви. Едно от момичетата, което било изключителен талант и на около 14 години, казало, че е било обезчестено с пръст и дори му е скъсано долнището. След като две от потърпевшите проговорили, се появила още една една, по-голяма състезателка. По нейния разказ треньорът я е преследвал близо година. 

„Говорел й всякакви глупости, включително как иска да се жени за нея, как първоначално на баща й ще му е кофти, тъй като треньорът е по-голям от него на години, но после щял да свикне. Как той щял да я направи жена, защото трябвало да знае как се правят някои работи“, разказват пред „Телеграф“ близки на момичетата.

На някои спортистки е било намеквано, че ако откажат, ще бъдат отрязани от лагерите в чужбина. В хода на назначените проверки за разбрало и за още един случай на насилие, но упражнен срещу майка на дете.

„Баща му починал при трудова злополука, след което треньорът се възползвал от майката. Впоследствие я заплашил, че ако подаде някъде жалба или се оплаче, детето й ще бъде изхвърлено от отбора и от училището“, свидетелстват спортисти, присъствали в залата на 15 декември, когато баща на едно от децата потърсил саморазправа с треньора.