Експерти на Министерство на земеделието и храните и Областна дирекция „Земеделие“ ще проведат три информационни срещи по кампанията за директните плащания през 2016 г. на територията на Област Русе в началото на месец февруари, съобщиха от пресцентъра на МЗХ.
Днес от 10.30 часа ще започне информационната среща за района на Ветово. Тя ще се състои в залата на кметството. 
На същата дата от 14 часа в община Сливо поле ще се състои среща с фермери от региона. Тя също ще бъде в сградата на общинската администрация.
На 2 февруари 2016 г., вторник, с новостите около кампанията ще бъдат запознати и земеделците от община Борово. Срещата е с начален час 14 часа, като тя ще се проведе в общинската администрация.
Държавен фонд „Земеделие“ вече изплати субсидии на повече от 51 300 кандидати по Схемата за единно плащане на площ с общ размер 520 млн. лева. За 2015 година бюджетът за подпомагане по схемата възлиза на 597 млн. лева, а заявената за подпомагане площ е 3,69 млн. ха. Изчисленията са извършени на база индикативна ставка в размер на 162,02 лв/ха. Окончателната ставка ще бъде определена след актуализиране на слой „Площи, допустими за подпомагане“ на база подадените възражения в срок до 25 януари 2016 г. и след изясняване принадлежността на констатираните двойно заявени площи за 2015.