Американската HIP HOP и R&B звезда Райън Лесли изуми тази вечер своята публика в София, показвайки й един от най-нестандартните концерти, реализирани някога на световната сцена, предаде репортер на БГНЕС.

Невижданото шоу бе в една от най-величествените и аристократични сгради на столицата ни, тази на Софийската опера и балет, а главните герои на стиловото пътешествие, Райън Лесли и неговият лайф бенд, си партнираха с музиканти от български младежки симфоничен оркестър. За много хора атмосферата в операта по никакъв начин не би могла да бъде свързана с рап изпълнения, но Лесли показа не само, че това е възможно, но и че може да е незабравимо.

"Черният Моцарт" поднесе по неповторим начин на своите фенове една различна и красива музика, карайки ги още с първите тактове да вдигнат ръце високо във въздуха. "Вярвам в способността на музиката да събира хората", призна Райън Лесли в началото на концерта и до края му доказа, че това е така, включвайки, както публиката така и своите партньори на сцената в своето обяснение в любов на София.

Концертът "From Sofia With Love" изпълни обещанието на звездата да бъде посланик на София като кандидат за Европейска столица на културата 2019 г. През ноември миналата година, завършилият Харвард изпълнител, подкрепи българската столица в европейската надпревара. Тогава той обеща: "Моята любовна история със София тепърва започва" и именно за това се завърна у нас точно на 14 февруари. Решен да популяризира София по целия свят, Лесли я превърна и във вдъхновение за последния си филм.

Проектът "From Sofia With Love" на американската звезда се осъществява благодарение на "Symphonics", които миналата година доведоха у нас латино дивата JLO, а през тази ще ни покажат Андреа Бочели и последното шоу от спектакъла "Lord of the Dance". Агенция БГНЕС бе медиен партньор на концерта.