Имам само един телефон и само един номер. Как да докажа, че не съм имал комуникация по вайбър. Дайте идея. Това заяви пред Нова телевизия представляващият ВСС Димитър Узунов, който бе заподозрян, че е изпратил есемес до премиера Борисов.
"Вече останах с впечатление, че с господин Борисов сме били в една детска градина. Аз в първа група, той в четвърта. Всичко започна с една снимка, когато той гостуваше в Сандански", каза Узунов.
"Като си погледна в моите контакти, виждам кой има вайбър и кой не. Госпожа Янева я познавам като председател на съда. Заявявам - никога досега който и да било кадрови въпрос не се е решавал по подобен начин", каза още представителят на ВСС.
Узунов подчерта, че на прага на съдебната реформа няма право да отстъпи от заявените промени. "Конституционните промени трябва да влязат в Закона за съдебната власт. Вчера в нарочна позиция изразихме нашето становище. Но моята лична интерпретация е следната. Нека не мислим, че политиците, които искат оставката ни, са идиоти. Те не са глупаци и аз смятам, че те казват така: или се вземете в ръце, или ще бъдете погазени. От тук нататък нас ни очаква много работа. Ние ще подпомогнем всяка власт с необходимите инициативи и идеи, за да може страната да върви напред", заяви Димитър Узунов.
"Искам да ви уверя, че докладът на ЕК е включен в дневния ред на ВСС. Ние ще разгледаме най-внимателно всички констатации, касаещи ВСС, и ще набележим мерки и конкретни срокове за тях", каза още Узунов. Според него страната ни има по-голяма корупция след Руанда, Гана, Сенегал и дори Македония и това е заради изпълнителната власт. "Върнете се след 2012 г. и ще видите в каква несигурна обстановка сме работили. "За да има ефективна борба срещу корупцията, трябва подходяща нормативна база", заяви в заключение Димитър Узунов.