Днес в съда в Пловдив ще гледат мярката за неотклонение на бившия кмет на Стрелча, Иван Евстатиев, обвинен в изнасилване на 16-годишно момиче.

След като беше задържан, Евстатиев призна пред разследващите, че е имал сексуален контакт с момичето, но според него всичко било доброволно, 
Прокуратурата обаче е категорична, че бившият кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев е изнасилил 16-годишната ученичка и не става дума за доброволен акт.

"Жертвата е била приведена в безпомощно състояние, в следствие на алкохол.

В рамките на час - час и половина тя е изпила голямо количество алкохол, след което не е имала и най-малките способности да се защити и да контролира движенията си. Няма съмнения, че лично Евстатиев я е привел в това състояние, обясни пред Нова телевизия Румяна Арнаудова", говорител на Главна прокуратура.

Делото ще се гледа в Пловдив, тъй като вчера

15 съдии в Пазарджик си направиха отвод

и отказаха да гледат мярката за неотклонение на бившия кмет. Евстатиев е бил адвокат и прокурор в Районната прокуратура в Пазарджик.
Очаква се с искане за справедливо наказание жители на Стрелча отново да се съберат на протест.
В града дори се говори, че това не е първо подобно деяние, извършено от Евстатиев. Срещу него обаче други жалби от такъв характер не са подавани.

Съграждани описват Евстатиев, като човек, който се е радвал на привилегии от дете, защото баща му е бил партиен секретар.