Покупката на автомобил не е никак лесна задача. Нов или втора употреба? Немски, френски, италиански, корейски или японски? Със задно или с предно предаване? Дизел или бензин? Това са само част от дилемите, които повечето обикновени люде срещат при избора на кола. Много често, въпреки всичките ви усилия се случва така, че не купувате правилния модел. Как се разпознава това? Сега ще се опитаме да ви покажем десет признака, ясно подсказващи, че сте купили грешния автомобил.

Автомобилът ви не събира нужното количество багаж или пътници
За съжаление, не можете да предскажете бъдещето и дали новата ви кола ще отговаря на нуждите ви. Например вашето семейство може неочаквано да се увеличи, а тя да не е готова за това.

Завиждате на собствениците на други коли
Да се заглеждате по разни суперкари е едно, но да желаете други, напълно достъпни за вас автомобили, управлявайки своя собствен - това еднозначно е знак за лош избор.

Неикономичен автомобил
Продавачът ви е разказвал едно, а след като сте купили колата се оказва, че тя харчи значително повече от очакваното. И ако независимо от факта, че цените на бензина падат леко надолу, не можете да "изхранвате" вашия автомобил, явно той не е за вас.

Постоянно разглеждате обяви за нови коли
Ще разберете, че сте направили неправилен избор, ако след като сте купили нова кола, продължавате ежедневно да отваряте специализирани сайтове и да разглеждате други обяви. А това, съгласете се, се случва доста често.

Приятели и колеги ви се подиграват заради новата кола
Често пъти терминът "автомобилен ентусиаст" означава, че направената от вас покупка на кола ви носи щастие и не се вълнувате от мнението на останалите. Ако обаче негативните коментари по адрес на автомобила ви са повсеместни, няма как да не преосмислите покупката си.

Не можете да си позволите обслужването
Много автомобили притежават т.нар. магнетична притегателна сила и нищо не може да ви разколебае да ги купите. Това продължава до момента, в който не се озовете в сервиза и сумата за ремонтните дейности се окаже непосилна за вас.

Изпитвате носталгия по старата си кола
Ако управлявайки новия си автомобил, все по-често се сещате за динамичните характеристики на предишната ви кола, това е ясен признак, че с тази нещо не е наред, дори тя да е по-луксозна и с далеч повече екстри.

Разбирате, че новият ви автомобил е претърпял тежко ПТП
Повечето от нас имат лошия навик да не проверяват историята на даден автомобил. Много често и проверката по VIN не дава отговори за деянията на предишните собственици, а сервизната история в повечето случаи липсва. Лошо е обаче, когато изневиделица се открие някой силно деформиран рог, например.

Преставате да се заглеждате по своя автомобил
Ако дойде момент, в който престанете да се впечатлявате от външния вид на своя автомобил, това е ясен признак, че е време да се замислите за неговата смяна.

Не карате автомобила си
Ако вашата нова покупка все повече се застоява безпричинно в гаража или на паркинга пред блока, а в същото време вие се озовавате все по-често зад волана на други коли, е ясно, че вашата кола не е това, което сте си представяли, преди да я купите.