Нова телевизия е най-гледаният ТВ канал в България за 2015 г. Медията отне лидерството на основния си конкурент през есента на 2014 г. и през 2015 г. не само затвърди лидерската си позиция, но и увеличи значително дела на зрителската си аудитория сред активното население с цели 19%, спрямо миналата година. Втората медия, bTV, отбелязва спад от 1% сред активното население и още по-значителен спад сред градското население - с 4%, докато Нова расте с 16% в същата целева група.

Нова увеличава броя на зрителите не само в най-атрактивната за рекламодателите групи 18-49 г., но и сред всички останали по-важни таргет групи.
През 2015 г. Нова затвърди категорично и позицията си на предпочитан източник за новини и актуална информация. Сутрешният блок на Нова е абсолютен лидер сред зрителите в активна възраст – дистанцията между „Здравей, България“ на Нова и „Тази сутрин“ на bTV e с 10 пункта в полза на Нова.

Друго голямо постижение на медията е фактът, че 7 от 10-те най-гледани предавания през 2015 г. са на Нова.
През 2015 г. се запазва и лидерството на групово ниво, където дистанцията с втората медийна група, CME, e с цели 10 пункта в полза на MTG.