Още преди полунощ над западната половина от страната ще се изясни, а до сутринта и над източната. Минималните температури сутринта ще са между 0° и 5°, в София около 0°.

Утре ще преобладава слънчево време. Вятърът в по-голямата част от страната ще е слаб от запад.

Дневните температури ще са между 9° и 14°, в София - около 9°. Привечер и през нощта ще има временно увеличение на облачността.

Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, цитирана от "Фокус".

По Черноморието през по-голямата част от деня ще преобладава слънчево време. Вятърът ще е до умерен от север, привечер от североизток. Дневните температури ще са от 8-9° по северното, до 12-13° по южното крайбрежие, а през нощта ни очаква временно увеличение на облачността.

Над планините ще е слънчево. По билните части ще духа умерен северозападен вятър. Дневната температура на 1200 м.н.в. ще е около 4°, на 2000 м - около -2°.

В неделя и понеделник ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад и бързо ще се затопли - в понеделник максималните температури ще са между 14° и 19°.

Във вторник от северозапад за кратко ще проникне малко по-студен въздух. Ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността.