Руснакът Игор П. ще прекара общо 14 месеца в затвора, след като за втори път в рамките на 3 години бе засечен да отглежда марихуана.
28-годишният младеж бе хванат последно на 17 септември от беленските полицаи и оттогава лежи задържан в ареста. Тогава униформените претърсиха двете къщи в селото, в които живее руснакът. Обискирани бяха и двете му коли - „БМВ“ и „Мерцедес“. В имотите и автомобилите полицаите откриха марихуана за около 45 лева. Отделно обаче се оказало, че в оранжерия за домати Игор е засял 8 коноповидни растения, които били стигнали около 2.5 метра височина. Сухата тревна маса от тях се оказала над 1.7 килограма, която според съдебни изчисления струвала над 10 000 лева. За отглеждането на модерната ферма Игор се размина само с 4 месеца затвор, след като направи пълни самопризнания за прекрачването на закона. Съдът в Бяла сметна наказанието за разумно и справедливо и го одобри. 
Отделно обаче руснакът ще трябва да излежи зад решетките още 1 година заради старите си прегрешения. През 2013 година Игор отново застана пред беленските районни съдии, след като на 4 декември 2012 година пак в Новград бе засечен да гледа марихуана. Тогава той бе хванат да полива и да се грижи за 3 растения канабис. В него бяха открити и 486 грама трева за близо 3000 лева. Най-тежко обаче бе наказан за това, че имал пистолет без разрешително. За всички тези престъпления той бе осъден на 1 година условно, която сега ще трябва да излежи ефективно, тъй като нарушил закона по време на 3-годишния си изпитателен срок. 
Оказва се, че Игор е получил първата си присъда още през 2003 година, когато е наказан с обществено порицание за кражба в Бяла. През 2013 година вилнял и в Свищов, където е осъден, след като бил засечен с марихуана на път за Русе. До проверката му всъщност се стигнало, след като полицията била сигнализирана, че руснакът ще дойде в града именно с цел да пласира веселата си стока. Тогава той е засечен с по-малко от 2 грама трева за 11 лева и затова е освободен от носене на наказателна отговорност и глобен да плати 1000 лева. Впрочем има данни, че Игор прекарвал доста време в Свищов, където продавал дрога на студенти.