Хората, които търгуват с деца, майките, които продават бебета си, те живеят като скотове, дехуманизирали са се. Това заяви пред Нова телевизия психологът Ани Владимирова по темата за търговия с български бебета в Гърция.
"Трябва да се разбули тази легенда, че децата, които се продават, не отиват в добро семейство, няма да бъдат ангелчета в бели роклички, а е възможно да ги чакат много лоши неща", допълни тя.
"Схемата с търговията на бебета е много хитра. Организацията е тази, която снема нашето авторство. Майките се чувстват като избрани, защото образовани и интелигентни хора са грижат за тях. Те смятат, че ако не го направят, други жени ще ги заместят. Тези майка всъщност са само преносители, дори след време губят спомени, че износвали в утробата си бебе", поясни психологът.
"Има жени, които купуват деца само за да не развалят фигурата си. Тези жени чрез тялото, чрез визията си, са постигнали своята цел - брак, престиж, социален статут. Те смятат, че така както са купили бюста си и косата си, така може да купят и детето си", допълва още Ани Владимирова.