Прочутият Венециански карнавал, който събира хора от цял свят в старинния Град на дожите и гондолиерите се открива в събота вечерта. Венецианският карнавал започва и в Русе по същото време. В 20 часа в ресторант „Ла Страда“ на централната русенска улица „Александровска“ ще избухнат цветове, отблясъци, ритми и загадъчен или просто весел смях - и ще бъде дадено началото на карнавалната седмица, която ще продължи тук също толкова, колкото и в знаменития италиански град. 
Всяка година Венецианският карнавал е сред най-очакваните събития в Европа, а ние в „Ла Страда“ за поредна година предлагаме възможността русенци и гостите на града да станат част от магията на колоритната вълшебна приказка, обясняват организаторите. Те се радват на факта, че вече няколко години подред замисълът да телепортират в Русе цветната атмосфера от Венеция в края на януари се радва на шумен успех.   
И тази година откриването ще бъде придружено от
специални предложения в духа на Италия
Специално за началото на карнавалните дни е поканен певецът Владо Димов, който ще оцвети с изпълненията си съботната вечер. Менюто също е издържано в стил, навяващ недвусмислени асоциации с Ботуша. Кувертът, който е на стойнот от 25 лева, включва салата и основно ястие по избор. Избора си на салата посетителите ще трябва да нап равят между „Верона“ и „Сан Марко“. Първата се състои от домати, катък, спанак, крутони, билково олио, а втората включва зелена салата, спанак, чери домати, червено цвекло, тиквени семки, лимонов дресинг.
При основните ястия темата „Италия“ също е в ход. Единият вариант, на който могат да се спрат гостите на „Ла Страда“ за събота, е „Пъстърва Ариосто“. Тези, които предпочитат пилешко, със сигурност ще заложат на „Пиле А ла Венециана“ - пилешки филенца с ароматни билки и сметанов сос, придружени от ориз със зеленчуци. А традиционалистите могат да се спрат на третото предложение - „Свинско Санта Кроче“: свински котлет със сос от печено и картофено пюре. 
Десертът, както и би могло да се очаква, се нарича „Полетът на ангела“ 
по едно от най-символните действия в разкошния карнавален спектакъл във Венеция. В случая на „Ла Страда“ обаче той представлява изкусителни какаови платки в комбинация с ванилов крем и шоколадова заливка. 
Както обикновено, препоръчителен дрескод за вечерта на откриването в Русе ще бъдат маските. За всички клиенти, които с удоволствие ще спазят дрескода, но все още не са си набавили най-важния карнавален атрибут, заведението ще предлага маски. Всеки от маскираните гости на ресторанта, ще има възможност да си направи безплатно снимки и със специални аниматори, облечени също в карнавални костюми. Също по традиция ресторант „Ла Страда“ ще подсигури професионален фотограф за събитието. 
За най-сполучлива и атрактивна маска на вечерта ще бъде обявен конкурс, а в края на карнавалните дни победителят в този конкурс ще бъде награден. Имената на всички печеливши ще бъдат изтеглени на 9 февруари,
на закриването на Венецианските карнавални дни
Всички гости, закупили куверти за откриването и/или закриването на Венецианския карнавал, ще се състезават за голямата награда - екскурзия до Венеция, обясняват организаторите. Името на щастливеца, спечелил голямата награда, ще бъде обявено също на 9 февруари, казват от „Ла Страда“ и допълват: „По време на Венецианските карнавални дни в Русе от 23 януари до 9 февруари всеки гост на ресторанта с консумация, надвишаваща 30 лева, също  ще има възможността да участва в томболата за голямата награда, ако присъства на закриването на Венецианския карнавал срещу заплатен вход в размер на 10 лв. или срещу куверт. Приготвили сме и още много други приятни изненади за нашите гости, ще има и конкурс за най-атрактивна снимка и маска, победителите също ще станат ясни в последния карнавален ден!“.