Първият си милион направих през 1991 година. Купувахме турски дъвки, близалки. И така тръгнаха нещата.

Това каза пред Нова телевизия председателят на КРИБ Огнян Донев. "Мога да кажа кога направих първия милион оборот...Първият си милион направих през 1991 година. Личните ми спестявания бяха около 5000 лева. Започнах да работя с трима партньори, висшисти, с научни степени. Започнахме да оперираме детски електронни игри. Започнахме търговия с дъвки и бонбони! Който не е опитвал, ще каже: "Да бе, да!" Купувахме турски дъвки, близалки. И така тръгнаха нещата", каза още той.

Огнян Донев съобщи, че е поканен на конгреса на ГЕРБ в неделя и ще отиде на партийния форум.

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България не е променило мнението си за исканата оставка на кабинета "Орешарски", подчерта Донев. Нищо не ги е накарало от юни досега да променят мнението си, заяви още той. Запитан дали вярва, че е възможно да бъдат създадени нови 250 000 работни места в рамките на мандата на това правителство, каквито бяха обещанията, Донев заяви, че му се струва невъзможно.

За полемиката около ГЕРБ и БСП, при която едните казват, че всичко е стабилно, а другите, че ситуацията се закърпва, а през 2015 година ще фалираме, Огнян Донев заяви, че истината е винаги по средата. "Имаме политическо противопоставяне, което не е полезно за бизнес климата в страната", заяви Донев.

Запитан дали политици са му искали пари, Донев заяви, че не му се е случвало. "Прочул съм се като такъв, който не бил дал, така че никой и не прави опит", заяви Донев.