Обичаната телевизионна игра „Семейни войни” се завръща в ефира на Нова на 1 февруари 2016 г. Всеки делничен ден от 18.00 ч. зрителите ще споделят с участниците техните силни емоции и вълнения в търсене на най-популярния отговор, зададен на 100 човека, а забавлението ще е задължителна част от играта.  
„Невероятно шоу очаква зрителите на Нова от 1 февруари”, това обяви в „На кафе” водещият Цветомир Иванов и допълни, че е много доволен да бъде част от „Семейни войни”, защото с професионалните си ангажименти именно това прави в последните 20 години – забавлява и малки, и големи. 
Цветомир гостува в студиото на „На кафе”, заедно с водещия на предишните сезони Дидо Мачев и продуцентите на новото издание на играта Румен Луканов и Атанас Маринов. Всички те, както и Гала, станаха част от първата мини игра от новия сезон на „Семейни войни”, която се проведе днес в студиото на „На кафе”. 
В миналите сезони за три години са участвали около 1000 човека, които са отговорили на повече от 4500 въпроса. „Новото издание на „Семейни войни” ще изненада зрителите с нов декор и нови правила, но регламентът е почти същият”, отбеляза Атанас Маринов. „Всеки участник тръгва през призмата на емоцията и едва след това идва мотивацията за победа”, добави Румен Луканов. Продуцентите подготвят много изненади и са амбицирани да надскочат предишните сезони на „Семейни войни”.
Над 360 семейства са заявили желание да участват, до момента кастинги са проведени в 6 града, а сред явилите се няма семейство, с което да не са се забавлявали истински, защото всички кандидат участници са готови да правят шоу, споделиха още от екипа на предаването. Записването за кастинг продължава и в момента на semeinivoini.novatv.bg и на телефон 02/944 30 93.