Опитвате се да живеете здравословно и спазвате хранителен режим, но така и не виждате задоволителен резултат. Причината може да се крие в „малки грешки“, които неусетно правите. Вероятно сте прочели куп материали за това какво трябва да закусвате, обядвате и вечеряте, ала подходете по-скептично по темата и следете собственото си тяло за реакция на конкретни храни.Ето и кои продукти доказано пречат на диетата ви и е време да се разделите с навика да ги хапвате всеки ден:

Чаша мляко
Мляко с нес за закуска, мляко с мед и канела за лека нощ... Млякото е полезен продукт, който снабдява с калций тялото ви. В определена възраст обаче калцият вече не се усвоява добре от тялото, а млякото започва да вреди на здравето ви. Неслучайно при различни симптоми специалисти съветват да се изключат млечните продукти от менюто за месеци. Ако много обичате мляко, не го спирайте, просто разредете приема му.

Нещо сладко след основно ядене
Това е лош навик, който може сериозно да обърка хранителния ви режим. Свикнали сте инстинктивно да посягате към нещо сладко след като похапнете обилно, ала това е съвсем излишно. За да отслабнете е необходимо да намалите дневния калориен прием и може да започнете като се откажете от допълнителното блокче шоколад, бисквитки или сладолед, след като сте напълнили стомаха си.

„Тежки въглехидрати“ за вечеря
Вечерята е времето, в което трябва да заложите на най-леката храна. Пилешко, риба, зеленчуци... Денят ви вече е минал и не се нуждаете от енергиен прилив чрез храна, а точно обратното. Скоро идва време за сън и е добре да не товарите стомаха си с храни, които той няма да смели на време и на сутринта ще се отбележат на кантара.

Картофи
Картофът е продукт, който може да бъде готвен във всякакви конфигурации. Въпреки своята полифункционалност, достъпност и любим вкус обаче, той доказано пречи на отслабването. Картофите влизат в групата на „тежки въглехидрати“ и освен това водят до подуване на стомаха и газове – разредете ги в менюто си.

„Здравословни храни“
Те са определяни като нискокалорични и полезни, но проблемът е, че не засищат. Вярно е, че трябва да поемате по-малко калории, за да намалите теглото си, но не може през целия ден да карате на марули, краставици и ядки. Леките закуски може да консумирате между храненията, но на закуска, обяд и вечеря заложете на по-обилно меню, което да съдържа и протеини, и растителни мазнини.