Ужасяващият момент, в който дете на 14 месеца пада от прозорец от втория етаж в бразилския град Форталеза, е запечатан от охранителна камерата.

Въпреки шокиращия инцидент, хлапето се е отървало само с драскотини и синини, съобщава „Дейли Мейл”.

Момиченцето пада от втория етаж на сграда в центъра на града с такава сила, че дори отскача на асфалта. След това падане е трудно да се повярва, че малката Хелена Беатрис Насименто е оцеляла.

След няколко секунди момиченцето, което се приземило по лице на земята, дори се раздвижва и се опитва да се изправи, след което залита и пада на дупето си. Шофьор на такси е първият, който се притичва да му помогне. Той е вцепенен от случилото се и не знае какво да направи.

След като се събират още хора се появява и майката на детето и започва да го утешава.

 „Хелена Беатрис беше заспала в леглото до прозорец без решетки. Сигурно се е събудила и е успяла да стигне до прозореца и да падне. Още сме в шок, че изобщо е оцеляла. Вярвам, че ангел е спасил внучка ми от смъртта днес”, коментира бабата на момиченцето.

Според очевидци, по време на падането бебето се е закачило в жици, което е намалило малко скоростта и силата на удара. Детето има няколко драскотини и синини по челото, но се очаква да се възстанови напълно.