Комисарят на Формула 1 Бърни Екълстоун смята, че никой няма да вземе на сериозно жените пилоти във високоскоростния шампионат.

Той коментира темата, след като бившият тест пилот на "Уилямс" Сузи Волф започна кампанията си "Осмелявам се да бъда различна", която е с цел еманципирането на жените във всички сфери на моторния спорт.

"Ако имаше някоя, която е способна, щяхме да ги приемаме сериозно, но те никога не са имали спортист, който е конкурентен. Имаше едно момиче, което караше в GP3 цял сезон, така че се е случвало", каза Екълстоун.

Шотландката Волф, която е първата жена с участие в уикенд за Гран при от повече от 20 години обяви, че се оттегля от спорта, тъй като мечтата ѝ да се състезава пълноценно във Формула 1 "явно няма да се осъществи".

Съпругата на шефа на "Мерцедес" - Тото Волф, започна да работи с "Уилямс" през 2012 г. след седем години в шампионата за туристически автомобили DTM. Тя получи правото да бъде официален тест пилот и участва в четири тренировъчни сесии за Гран при в последните два сезона.