Шефът на Формула 1 Бърни Екълстоун разкри, че очаква изключително вълнуващ сезон в „кралските гонки” през тази година. В интервю за италианския „Gazzetta dello Sport” ексцентричният британец сподели, че основната причина за това е значителния прогрес в тима на Ферари. Според него „черните кончета” имат реален шанс да застрашат доминацията на Мерцедес. Въпреки хегемонията на „сребърните стрели” в последните два сезона, според Екълстоун двата тима ще бъдат много равностойни през настоящия шампионат.

„Надявам се на жестока битка между Мерцедес и Ферари. Според мен те ще си поделят победите през сезона, но мисля, че в края все пак Мерцедес отново ще триумфира”, заяви той.

Босът на Формула 1 коментира и първия старт за сезона – за Гран При на Австралия. Състезанието бе спечелено от пилота на Мерцедес Нико Розберг, следван от световния шампион и негов съотборник Люис Хамилтън, а трети финалната права пресече Себастиан Фетел от Ферари.

„Беше страхотно шоу, нали? Мерцедес спечелиха, но от Ферари показаха, че са по-добри в сравнение с миналия сезон. Само вижте старта на Фетел. Прогресът при тях е очевиден и дори в Мерцедес са наясно с това. Убеден съм, че ни очаква страхотен сезон”, допълни още Екълстоун.