Храненето в обичайните за сън часове влияе върху умствените способности, показват резултатите от американско изследване, цитирани от сп. "Сианс е авнир".

Похапването нощем може да е лошо за фигурата ви и да повлияе върху метаболитното здраве, довеждайки до преддиабетно състояние. Но това далеч не е всичко - този навик може да има вредни последствия върху когнитивните способности, по-специално върху обучението и запаметяването, са установили учени от Калифорнийския университет в Лос Анджелис.

Изследването им е извършено с мишки, като учените констатирали, че когато гризачите редовно ядат нощем, по-трудно разпознават нов обект в сравнение със събратята си, които се хранят денем. Това свидетелства, че дългосрочната им памет значително е намаляла. Нощните гощавки влияят върху когнитивните функции, свързани с хипокампуса - мозъчна зона, която контролира дългосрочната памет и позволява регистрирането и складирането на нови спомени.

Предишни изследвания показаха, че работещите нощна смяна постигат по-слаби резултати на когнитивни тестове в сравнение с колегите си, които работят през деня. "Графиците за работа ни карат да ядем в различни часове и през целия ден.

Следователно е важно да разберем как часовете, в които се храним, влияят върху когнитивните ни способности", обяснява член на екипа.
(От dariknews.net)

На Острова се къпят, за да се събудят сутрин

Средностатистическият британец си взима душ 227 пъти в годината според ново изследване, публикувано в „Индипендънт”. По-често британците се къпят сутрин, а причината за това е да се събудят. По-голяма част от жителите на Острова споделят, че първото нещо, което правят сутрин е да се събудят под душа.

Експертите по душа дават няколко съвета за наистина мотивиращо сутрешно къпане, което да ви зареди с жизненост и енергия през деня.

Например добре е да избягвате кранчето на топлата вода, тъй като стоплянето на тялото след съд само предизвиква още по-голяма сънливост. Студената хидротерапия е идеална за шоково начало на деня, затова експертите съветват да разхлаждате водата. След като завършите измиването на косата, лицето и тялото, пуснете толкова гореща вода, колкото можете да издържите. Прекарайте половин минута под горещата струя – това ще увеличи притока на кръв. Банята задължително трябва да приключва с 30 секунди ледена струя, за да бъдете свеж и бодър през целия ден
От (bgnes.com)

Американците съгласни на порно срещу 1 милион долара и на убийство за милиард

Както е известно, всеки си има цена. Много американци признават, че биха извършили невероятни, често дори ужасни неща за тлъст чек, според ново изследване сред 1000 души. Според проучването 6 на сто от хората биха убили, ако им предложат 1 милиард долара, а един от десетима е готов на въоръжен грабеж.

Десет на сто са готови да участват в любителско порно срещу хонорар от 1 милион долара, както и да извършат измама с кредитна карта, да ударят непознат в лицето или да пренесат дрога през границата. 15 процента биха симулирали собствената си смърт за 100 милиона.

Един на десет би се съгласил на фалшива сватба срещу 100 хиляди долара или на случаен секс с непознат.

А когато става въпрос за близки хора, 15 на сто от американците са по-скоро готови да предадат за пари приятел, отколкото дори по-далечни членове на семейството, най-малко вероятно било да предадат син или дъщеря или баба/дядо.

Оказало се също, че мъжете е по-вероятно да се забъркат за пари в нещо нередно, в някои случаи от два до три пъти.

Например мъжете е три пъти по-вероятно да правят случаен секс срещу 1 милион и близо 4 пъти по-склонни да извършат убийство за един милиард. Броят на хората, склонни да участват в определено престъпление нараства с броя на нулите в сумата. Само 6 на сто биха се съгласили да позират голи в някое списание, но когато цената е 1 милион, 22 процента са готови да се пробват.

Има вариации и в моралната оценка на деянията. Като определено най-ужасния акт, който някой би извършил, било определено убийството, следвано от това да отровиш нечий домашен любимец, докато кражбата в магазин била определена като най-лекото.