Обилният снеговалеж през нощта затвори за движение на тежкотоварни автомобили пътищата в цялата Великотърновска област. Без електричество късно снощи останаха и някои от селата в района. Най-тежка беше ситуацията на главният път Русе – Велико Търново, където десетки шофьори прекараха нощта в камионите, докато чакаха пътят отново да бъде отворен за движение.Екипи на пожарната и БЧК обикаляха местата, на които те останаха блокирани и им раздаваха храна, вода и топли напитки, съобщава Нова телевизия. 

Станислав Стефанов пътува от Хърватска към Габрово. Курсът му е трябвало да приключи още в 18 часа, но заради снежната блокада му се наложи да прекара нощта на главният път Русе – Велико Търново, при село Куцина. 

За някои от блокираните нощта премина на топло в крайпътните заведения, но въпреки това не скриха възмущението си от това, че снегът отново ни изненада. А за повечето това означава и неустойка, след като изпълнението на курсовете им ще закъснее с часове. 

Екипи на пожраната и БЧК през цялата нощ обикаляха районите, в които тировете останаха под снежната блокада и осигуряваха храна и топли напитки на шофьорите. 

ОД „Пътна полиция” призовават гражданите да предприемат пътуване само в крайно наложителни случаи и с автомобили оборудвани за зимни условия, тъй като обстановката ще продължава да се влошава.