Русенският кабелен оператор „Нетуоркс България“ спира предлагането на ваучерите „Интерлев“, като на тяхно място въвежда нова, по-опростена система за плащане „Пусни от същото“. Вече са открити над 170 обекта, където месечната сметка да се плати само с информация за ЕГН, телефон или име. В списъка, който е качен на сайта на оператора, фигурират всички клонове на „Български пощи“, EasyPay, магазини и други обекти, някои от които работят денонощно. Няма да се налага да се изтриват кодове и да се ползват сложни системи, а цената си остава същата, тъй като всички отстъпки давани досега с интерлев продължават да важат.
Парите, налични в интерлев-сметка, ще може да се използват, тъй като тя ще продължи да бъде активна. На всяка наша каса или обект „Пусни от същото“ ще може да се зарежда всякаква сума, която после да се използва за плащане онлайн.
Тестваме и по-евтина IPTV услуга, съобщи управителят на „Нетуоркс България“ Свилен Максимов. Сегашната е по-скъпа от стандартната телевизия. Новата ще ни позволи да използваме по-евтини устройства, а спестените пари остават за потребителя, каза той. С новата оферта цените за двете ще се изравнят, но потребителите на IPTV ще могат да използват допълнителни екстри като например връщане назад, за да се изгледа пропуснато предаване.