Синове и дъщери, дръжте под контрол парите на възрастните си родители, това е единственият начин да ги спасите от грабливите нокти на телефонните измамници! Такъв е изводът след поредния случай на граничеща с глупост наивност, заради която мъж на преклонна възраст изтегли на два пъти 7000 лева от банка, за да плати поредната измислена операция.
Във вторник около 13 часа на домашния телефон на 89-годишен мъж се обадил непознат, който се представил за доц.Георгиев и започнал леко да подпитва за роднините му. Така стигнал до информацията, че дядото има племенник и веднага атакувал - младият мъж си е счупил крака, положението е сериозно и трябват 15 000 щатски долара, за да не остане инвалид за цял живот. Старикът отвърнал, че в себе си няма пари, но може да изтегли 5000 лева, а „доцентът“ му дал телефон, на който да позвъни, като изтегли парите. След като отишъл до банка и се сдобил със сумата, дядото се обадил на „доцента“, който веднага изпратил двуметров мъж с тъмни дрехи да прибере хилядарките.
„Доцентът“ очевидно се усъмнил, че старецът има още пари и пак позвънил с думите, че парите не стигат. Тогава старецът признал, че има още 2000 лева в банката и отива да изтегли и тях. Скоро предал и тази сума на същото „муле“. Около 19 часа решил да потърси племенника си и разбрал, че е измамен.
Това е поредната шеста измама за пет дни от началото на годината в Русе, като заработената до момента от престъпниците сума надхвърля 18 000 лева.