Районната прокуратура в Омуртаг задържа за срок до 72 часа извършителя на побоя над семейство Мехмедалиеви от село Камбурово, община Омуртаг.

32-годишният Петко Александров от Стара Загора беше установен само пет дни след противозаконното проникване чрез взлом в дома на семейството на 8 януари 2016 год. и нанесения побой по хулигански подбуди над 62-годишния мъж и 58-годишната му съпруга.

Днес Александров беше привлечен като обвиняем за извършените две престъпления. Районната прокуратура в Омуртаг ще му поиска постоянна мярка „Задържане под стража“, съобщиха от варненската прокуратура.

На 8 януари около 23,30 часа в село Камбурово Александров, който преди това пил в кръчма в съседно село, решил да си потърси подслон в село Камбурово. Къщата на семейство Мехмедалиеви му се сторила необитаема. 32-годишният мъж разбил прозореца и влязъл в дома на семейството, което спяло. От шума хората се разбудили и Александров започнал да ги бие в леглото. След това си тръгнал.

Обвиняемият е излязъл от затвора на 25 ноември 2015 год., където е изтърпял 4,6-годишна присъда за изнасилване, извършено в условията на опасен рецидив. Преди това е бил съден за противозаконно проникване в чуждо жилище и за друго изнасилване.