Генка Шикерова се присъединява към екипа на Нова Броудкастинг Груп. С опита си в разследващата журналистика тя ще допълни силния разследващ екип на Нова, превърнал се в запазена марка на медията. 
 
Генка Шикерова има над 18 години професионален опит. Започва кариерата си като репортер във вестник "Континент", работи и като репортер в Нова, а от началото 2001 г. е част от екипа на bTV, където е била репортер и водещ. Стихията на Генка е разследващата журналистика. Автор е на поредица от въздействащи репортажи и разследвания, а документалният й филм "Бетонни градини" (2009), за който получава сериозно признание, допринася за утвърждаването й като един от най-популярните разследващи журналисти в страната. Отразявала е едни от най-значимите световни събития и е била на най-горещите и конфликтни точки. Генка е завършила „Журналистика и масови комуникации“ в Софийския университет и има редица специализации в страната и чужбина.
 
Генка Шикерова се нарежда в редиците на едни от най-успешните журналисти в България, които се завръщат в Нова в пика на своето професионално развитие. 

Нова е единствената медия, която има обособен специализиран екип от разследващи журналисти. Присъединяването на Генка към този екип е доказателство за ангажимента на медията да продължи да инвестира и развива качествената журналистика, обърната към най-наболелите обществено значими проблеми.
 
В унисон с мисията си да бъде свободна и независима в името на зрителите, Нова е медията, доказала многократно, че има волята и възможностите да открива точните отговори, да изважда на светло сериозни проблеми от всички сфери на обществения, политическия и икономическия живот у нас и да предизвиква компетентните органи да реагират адекватно в търсене на тяхното решение.