Българи, живеещи в Истанбул, разказват, че взривът е бил изключително силен и се е чул в много квартали на града. Бил е чут дори в кварталите в азиатската част на Истанбул Кадъкьой и Юксюдар, съобщава БНТ.Млад българин, студент в турския град, е станал очевидец на експлозията. 23-годишният студент от Кърджали Джантай Коджаюмер е минавал на метри от мястото на взрива. 

"Към 10 часа аз минавах от трамвая до "Султанахмет" и изведнъж избухна някакъв взрив. Наоколо много хора бягаха и крещяха: "Има бомба, веднага бягайте". Не можах дори да усетя какво става", разказва Джантай Коджаюмер.

"Междувременно имах изпити в Истанбулския университет и много бързах. Беше много ужасно. Имаше много викове. На мястото, където избухна бомбата, имаше много туристи. Не можах да видя ранени", допълни студентът от Кърджали.

"Успях да успокоя едно турско момиченце. Тя плачеше близо до трамвайната спирка. Обстановката в Истанбул ще бъде критична. В момента има много претърсвания. Проверяват на всички чантите", каза още младият мъж.