Скъп Мерцедес, принадлежащ на българка, бе взривен вчера през нощта в грацкия град Паралимни, съобщава „Български новини“. Полицията смята, че взривяването на автомобила се дължи на бизнес различия и завист.
Според говорителя на Полицейската дирекция на Аммохосту Йоргос Иконому „в около един часа призори бе регистриран взрив на автомобил Мерцедес, собственост на 29-годишна жена от България, работеща в бирария в региона. От взрива на автомобила са причинени мащабни щети, размерът на които възлиза на около 6 хиляди евро”. Той допълни, че мястото е било отцепено от полицията и след извършените предварителни разследващи действия от полицейските служители, служителите на пожарната и Електроинженерната служба, станало ясно, че за взрива е използван взривен материал с висока мощност.

В полицията в Паралимни, продължи г-н Иконому, е призован да даде показания работодателят на българката, който е кипърски гражданин и който е казал на следователите, че няма никакви спорове и търкания с никого, като предположил, че причината за взривяването на автомобила се дължи на професионална завист. Полицейското разследване по изясняване на случая продължава.