Разследващите са "стеснили" силно кръга около заподозрените за убийството на Татяна Стоянова, пиарка на кмета на Пазарджик Тодор Попов. Това обяви в Пазарджик зам.-главният секретар на МВР комисар Георги Арабаджиев.Той призна, че въпреки стеснения кръг, все още няма достатъчно доказателства, за да се подходи към арести на заподозрени лица. Година след жестокия разстрел на началничката на кабинета на кмета Тодор Попов все още няма задържан за убийството й, заяви комисар Георги Арабаджиев, цитиран от Марица.

Знаем на какъв етап е разследването, но само в правомощията на наблюдаващия прокурор от Софийска градска прокуратура е да прецени кога да се пристъпи към конкретни действия. Има екип от разследващи и оперативни работници, мисля, че те приключиха вече.

Арабаджиев отказа да коментира версии в публичното пространство, включително и от вътрешния министър Румяна Бъчварова, че убийството е мотивирано от икономически интереси. Нито дума не обели и по въпроса дали има връзка между разстрела и други показни убийства, извършени със същия почерк. Стана ясно, че е стеснен кръгът от заподозрени, но до днес, когато се навършва година от жестокото престъпление, задържани и заподозрени няма.

След поредното удължаване на срока за разследването се очаква резултати да бъдат оповестени в началото на март. През ноември бе поискана нова отсрочка заради разпит на още свидетели. Тогава работещи по случая се мотивираха и с това, че не е готова съдебно-техническата експертиза.